Ce culori alegem pentru zugravirea interioara a casei?

 culori zugravit, culori zugravit 2019, zugravit 2019, zugravit casa, manopera zugravit.

Culori zugravit casa
Atunci cand decidem sa zugravim interiorul casei, ne facem o lista cu necesarul de materiale, ne gandim la ce echipa de specialisti sa apelam, la timpul si banii necesari.
Dar un aspect de asemenea foarte important si de luat in calcul este alegerea culorilor potrivite pentru zugravirea casei. Poate va ganditi sa folositi o culoare care va place foarte mult, insa ea poate fi nepotrivita pentru tipul de camera unde doriti sa o folositi.
Exista cateva reguli pentru un design interior reusit. Alegerea culorilor este foarte importanta, deoarece ne influenteaza starea de spirit. Unele culori sunt relaxante, odihnitoare, in timp ce altele ne pot irita, ne fac mai irascibili. Tocmai de aceea trebuie sa le alegem cu grija, in functie de spatiul in care le vom folosi.

Alegerea culorilor in functie de dimensiunea camerei
Marimea camerei poate fi un factor deosebit de important, mai ales in situatia in care nu este mult spatiu la dispozitie. Spatiul trebuie sa fie cat mai aerisit si reconfortant, astfel ca paleta cromatica trebuie sa fie deschisa, pala sau neutra. Tonurile deschise vor face ca o camera sa para mai spatioasa.
In camerele spatioase, putem zugravi in culori intense, pentru ca dau impresia unui spatiu mai pli, vibrant, vesel.

Alegerea culorilor in functie de lumina naturala
In camerele luminoase, cu lumina naturala orientata spre sud, nu sunt recomandate culorile deschise. Alegerea potrivita o reprezinta nuantele vibrante, pastelurile sau tonurile de gri sau bej.
In camerele intunecoase, vom folosi nuante deschise, care vor face spatiul sa para mai aerisit si mai expus la razele soarelui.

Alegerea culorilor in functie de stil
Intr-o camera amenajata in stil romantic, shabby chic, se recomanda amenajarea in culori delicate, pastelate. Nuantele de roz si lavanda sunt cele mai potrivite. Piesele de mobilier vor fi in nuante deschise. Daca stilul de amenajare este clasic, se vor folosi nuante neutre : bej, gri, maro, alb. Este un sil potrivit persoanelor traditionaliste, iar accentul se pune mai mult pe piesele de mobilier.
Stilului scandinav i se potrivesc foarte bine nuante de ocru, caramiziu, stilului marinaresc nuante de albastru, bleu pastel, alb, in timp ce stilului modern i se potrivesc culorile tari, vibrante.

Ce semnificatie au culorile ?
- verde -  este una dintre cele mai folosite si potrivite culori pentru dormitor. Este o culoare relaxanta, care va ajuta sa aveti un somn odihnitor.
- alb - reprezinta echilibru, puritate si prospetime, este o culoare luminoasa, linistitoare.
Un dormitor alb poate sa creeze o atmosfera relaxanta si primitoare si sa dea o senzatie de prospetime si curatenie casei tale.
- bleu, albastru- o culoare extrem de folosita - denota liniste, cretivitate,calm, odihna. Este una dintre cele mai potrivite camere pentru dormitorul copiilor.
- galben - o culoare vesela, calda si primitoare, care emana energie si sporeste capacitatea de concentrare.
- portocaliu - ajuta la dezvoltarea intelectuala, este o nuanta potrivita pentru camera copilului. Este culoarea curajului, stimuleaza creativitatea si buna dispozitie. Este o culoare tonifianta, care poate fi extrem de benefica persoanelor stresate sau nefericite.
- roz - o culoare indicata pentru dormitor, este asociata cu armonia si buna dispozitie. Simbolizeaza romantism, dragoste, sensibilitate.
- rosu - emana energie si pasiune . Stimuleaza energia si pofta de viata, tocmai din acest motiv nu este o culoare potrivita pentru dormitor. Vei avea o stare de oboseala fizica chiar si dupa o noapte de somn.
- violet - exprima bogatie, lux, eleganta, prosperitate. Este o culoare recomandata pentru insanatosirea fizica si mentala a persoanelor care locuiesc acolo.Este o culoare potrivita pentru living.
- crem, bej, auriu - eleganta, bogatie, prosperitate. Stimuleaza bucuria si creativitatea. Crem si bej sunt culori relaxante si odihnitoare, potrivite pentru dormitor. Auriul simbolul luxului si elegantei, ste asociat cu bunastarea financiara si fericirea.

Echipa zugravi - Bucuresti si Ilfov
Suntem o echipa cu experienta de peste 10 ani in domeniul amenajarilor interioare si exterioare. Garantam calitatea serviciilor oferite. Avem numai specialisti calificati in domeniu.
Pentru detalii si programari zugravit, 0729.649.930.
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pret manopera placare cu polistiren

Pret manopera piatra naturala

Preturi amenajari interioare 2019